За първи път от 50 г. насам е прокопан нов железопътен

...
За първи път от 50 г. насам е прокопан нов железопътен
Коментари Харесай

Първи нов жп тунел у нас от 50 години насам

За първи път от 50 година насам е прокопан нов железопътен тунел в България, отбеляза вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев по време на ревизия на напредъка в построяването на железопътния сектор Елин Пелин – Костенец.

„ Тунелното строителство в жп превоза дълго време беше неглижирано. Заварих плановете в спряло движение и направих всичко допустимо те да стартират да се осъществят с един добър и интензивен график. Първият сериозен резултат е реалност “, съобщи Христо Алексиев, представен от пресцентъра на транспортното министерство. Той изрази вяра, че с добра мобилизация на страната, на изпълнителя и на надзора, целият проект ще бъде завършен в период – до 2027 година Той обхваща двоен жп тунел с дължина съвсем 7 км, какъвто досега не е имало в България плюс десетки други уреди, измежду които два тунела с по две тръби с обща дължина 1.5 км, пътен надлез и подлез, 8 моста и естакади, системи за сигнализация и телекомуникация, нова гара Елин Пелин и спирка Побит Камък.

Над 200 души с помощта на повече от 100 машини работиха година и половина, с цел да прокопаят Тунел №1 с дължина един км, добави вицепремиерът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР